RateBeer
home Home > Forums >
Metros > Norway | Beer Talk | Site News | Beer Trade | Beer Travel | Food/Beer | For Sale | New Here | Homebrew | Non-US | Industry | OT - Lite | OT - Medium

Riga. Noen flaskesjapper som duger?


read 364 times • 7 replies • posted 7/23/2013 1:41:25 AM

Thread Frozen

premium
HoppyBudgie 757:36
Har sett etter noen flaskesjapper i Riga som duger på nettet men vanskelig og si om det er bare de vanlige int. pale lager det er snakk om eller faktisk noe spennende lokalt mikrobrygg eller generelt annen craftbeer det er til salgs?Noen som har noe erfaringer med byen når det kommer til øl?
Private message Send the author a private message


premium
Sigmund 5343:145
Handlet kvoten min her: http://www.ratebeer.com/p/stockmann-supermarket-riga/8352/ . Sikret meg flere latviske ticks, men ikke noe spennende.
Den fulle oversikten over Riga finner du her: http://www.ratebeer.com/Places/Country/Cities/riga/115.htm
7/23/2013 4:21:03 AM

Private message send the author a private message


premium
Cunningham 4996:366
Spør Visionthing :-)
7/23/2013 6:23:05 AM

Private message send the author a private message


premium
visionthing 3051:321
Var ikke på shopping, bare på gjennomreise (kun håndbagasje). Greit utvalg av lokal makro-øl på Rimi i sentrum, men det så ikke veldig spennende ut. ALEhouse (Craft beer bar & shop) hadde bra utvalg av importert craftbeer, mye fra USA, Skandinavia (Mikkeller, Nøgne Ø etc.), Belgia samt De Molen (som lager "husølet"). Her var det fristende å plukke med seg noe snadder, men med kun håndbagasje var det uaktuelt. Så ikke ut som de hadde noe lokalt mikrobrygg her.
7/23/2013 6:36:29 AM

Private message send the author a private message


premium
larsga 6356:212
Jeg la inn Alus Stacija. Pass på å gå innom der. Du kan drikke ølene der, eller få dem tappet på PET-flasker. Mye mer interessante ting der enn på Stockmann.

ALEhouse skal være det store nå, men jeg gikk ikke innom der. Foretrakk å holde meg til latviske ting. Folkklubs ala Pagrabs likte jeg godt. Gauja vil jeg også anbefale varmt.

Riga er ellers ikke all verden når det gjelder øl, men de har en god del forskjellig, og noe av det er ganske interessant og kan minne om litauisk gårdsøl.

Pass på å prøve Madonas hvis du ser den. Folkklubs burde ha den.
7/23/2013 2:07:08 PM

Private message send the author a private message


premium
KnutAlbert 6282:306
Noe øl å kjøpe med fra souvernirbutikken på flyplassen også.
7/24/2013 5:12:32 AM

Private message send the author a private message


premium
HoppyBudgie 757:36
Tenkte jeg bare skulle gi en tilbakemeldig på denne nå. Er her nede nå og som sagt er man ute etter noen Latviske ticks så er vel Stockman og Rimi i gamlebyen det beste alternativet.

Men hadde en veldig trivelig prat med eieren av Alehouse. Fikk inntrykk at det var god mat der og. Han hadde mye USA som Jolly Pumpkin, Alesmith hadde han mye av, Mikkeller (særlig mye av Brettølene, sikret meg en Nelson Sauvignon) en del hoppin frog, Rouge og mye annet snop. Så ut som han var stor fan av Nøgne også :) Ellers var beer geek vanilla shake og brunch weasel av de nye og en del trappister. Utvalget lå rundt 200 flasker men det var et håndplukket utvalg av bra øl ihvertfall. Anbefales på det sterkeste hvis man har fått med seg det meste av de Latviske ticksene. Skal bort og gjøre et storkjøp på torsdag og gi han et par trades fra Lervig. Han hadde også noen egne øl brygget på deMolen i tillegg til 8 tapper og et par cask som var tomme når jeg var innom.

Ellers tenkte jeg skulle stikke nedom brevinga der Alehouse tidligere lå. Ryktene sier de satser kun på turister og ikke på øl så eierene skilte lag og ene parten startet Alehouse isteden. Men ser de har en 12 til 14 tapper med øl fra Riga jeg ikke har sett så mange andre steder så skal gi det en sjangs.

Ellers fikk jeg vite at et bryggeri kalt labietis er visst det nye up and cominng bryggeriet. www.labietis.lv men de har ingenting ferdig enda :(
7/29/2013 5:44:38 AM

Private message send the author a private message


Snegurochka 389:
Jeg ser at Stockman, Rimi og Alehouse er nevnt. Alehouse ligger en fin spasertur fra gamlebyen. Dersom du holder til i gamlebyen, noe de fleste turistene gjør, så kan både baren og flaskebutikken "S.Brevinga Alus un viskija salons" i Tirgonu iela 4 anbefales. I baren hadde de Madonas på tap i julen. De hadde også Saldalus på tap (kun 4 ratinger av det lyse ølet ligger inne pr. nå og 2 av det mørke: visstnok et nytt bryggeri). Det finnes også en liknende butikk i Bergs Bazar, du kan stikke innom på vei til Alehouse. Mannen som eier/står i butikken i Bergs Basar gav adressen og forklarte veien til et ølbryggeri som ligger en liten trikketur ut av byen, dessverre var vi der i julen, så vi rakk ikke å besøke bryggeriet. (billett kan kjøpes i alle kiosker)
Stedet jeg ser at ingen andre har anbefalt er Alus Arsenals og det stedet anbefaler jeg varmt. Det ligger for øvrig i gamlebyen. Kjempebra service og deilig latvisk mat, i tillegg har de eget Arsenals øl og også endel andre latviske øl på tap. Adressen er Pils Laukums (pils betyr plass:-)), men inngangen ligger i Arsenala iela, som er mer et smau enn en gate, så finner du gaten/smauet, så finner du inngangen. Hjemmeside: http://www.alus-arsenals.lv/rus/ep5/
Dessuten Alus Tirgus i Rozu prospekts 46 (ikke besøkt selv enda) og så er det i følge mitt reisefølge, som kan bli litt lei av østisspråk, østismat og østisfolk, alltid hyggelig å gå på Queens som ligger i Kalku iela 2 og se sport/drikke øl og snakke med expats:-) Det har etterhvert blitt noen turer innom og til Riga, så om det er noe mer du lurer på bare spør.
8/2/2013 3:37:33 PM

Private message send the author a private message

Copyright © 2000-2015,
RateBeer LLC. All rights
reserved.
about us
About RateBeer
FAQ
Contact/Feedback
New Beers
add
Advanced Search
Add A Beer
Add A Brewer
Add A Place
Events
membership
Log In
Edit Personal Info
Buy Premium Membership
Your Messages
the best
RateBeer Best
100 Beer Club
The Top 50