RateBeer
Home >
Sweden


Eskilstuna Stenby Single Hop

 
Eskilstuna Stenby Single Hop
     click to upload
Also known as Eskilstuna Nelson Sauvin Single Hop Ale
Commercial description
Stenby på 5.6 % är en ny single hop ale där en enda humlesort använts i alla humlegivorna. Stenby är baserad på den berömda nya zealändska humlesorten Nelson Sauvin. Det är en mycket fruktig humle där aromen liknas vid krusbär eller druvan sauvignon blanc. Aromen ger även associationer av pasionsfrukt, aprikos, grape och rabarber. Vi använder mycket generösa humlegivor och humleälskare kommer inte att bli besvikna. Skiftinge har fått en värdig efterföljare! Vi har använt ett antal olika mellanmörka maltsorter vilket gör att ölet har en behaglig maltighet. Ett öl med både kropp och själ!

Stenby är ett av namnen vi tagit från stadsdelar i Eskilstuna. Stenby ligger en halvmil sydväst om centrum och är en nybyggd stadsdel, ovanlig på det sättet att här blandas hyresrätter och bostadsrätter i samma kvarter. Stenby äng är en vacker ekskog där vit- och blåsippor breder ut sig i fantastiska mattor på vårkanten.
Proceed to the aliased beer...

Eskilstuna Nelson Sauvin Single Hop Ale

The brewer markets this same or near-same product by more than one names. This can be the result of a brewer distributing this beer under different names in different countries, or the brewer simply changing the name, but not the recipe at different points in time.
Copyright © 2000-2016,
RateBeer LLC. All rights
reserved.
about us
About RateBeer
FAQ
Contact/Feedback
New Beers
add
Advanced Search
Add A Beer
Add A Brewer
Add A Place
Events
membership
Log In
Edit Personal Info
Buy Premium Membership
Your Messages
the best
RateBeer Best
100 Beer Club
The Top 50