Home > Beers > Angel's Share #2 IPA >

Send Us A Correction For

Angel's Share #2 IPA


Brewer: S:t Eriks Bryggeri (Galatea)
Style: India Pale Ale (IPA)
Alcohol Content: 6.5%
Seasonal: No

Description:
Angel’s Share
Limited Beer Edition

Äntligen!! Äntligen? hör jag er tänka. Vad då? Vad snackar hon om? Jo, Galateas VD, Torbjörn Sundwall, har haft mod, vett och tillräckligt mycket galenhet att anställa mig som bryggare för att designa nya öl åt er under namnet Angel’s share. Angel’s share är ett nytt varumärke under vilket jag får utvecklar nya intressanta brygder åt Galatea som, förhoppningsvis, tillfredställer både konsument, krog, Systembolaget och vår egen leklust.
Varför namnet Angel’s Share? Angel’s Share är ju det som försvinner ur casken när sprit lagras på ekfat. Angel’s Share har vi även valt att kalla de öl som vi tycker är för bra för att mata avloppsmonstret med. Nu är de första batcherna Angel’s Share färdiga och kommer att serveras på utvalda krogar nu i december. De balanserar båda, i mina ögon, perfekt mellan att vara intressant för oss ölnördarna men inte avskräckande för vanliga/riktiga människor. Storstadssnyggt, modernt men ändå busigt. Precis som jag ville ha det. Hoppas ni blir lika maltglada och humlehöga som vi

Hälsningar

Jessica Heidrich, Bryggare
Three Towns Independent Breweries

Ljus, snygg, balanserad IPA på 6,5% som inte är som så många andra IPAs, dvs ingen käftsmäll eller tungkrullare (eller stampar sönder smaklökar och gomsegel). En öl som även den vanliga konsumenten kommer att gilla inte bara humlenördar som jag. Högt BU, där humlearom och smak skall spela första fiol utan störande inslag av karamellkladdig- maltighet. Northern Brewer som bitterhumle för mjuk, men bestämd, beska och bla Simcoehumle i smak och aromgiva för läckra inslag av passionfrukt och mogen blodgrape.

Editor’ note: Brewed by Three Towns at Slottskällan

Correction Information
Please indicate your correction:

Please report the problem in detail below:


Your email address for questions, clarification