Riga. Noen flaskesjapper som duger?

Reads 517 • Replies 7 • Started Tuesday, July 23, 2013 1:41:25 AM CT

Thread Frozen

 
HoppyBudgie
beers 833 º places 45 º 01:41 Tue 7/23/2013

Har sett etter noen flaskesjapper i Riga som duger på nettet men vanskelig og si om det er bare de vanlige int. pale lager det er snakk om eller faktisk noe spennende lokalt mikrobrygg eller generelt annen craftbeer det er til salgs?Noen som har noe erfaringer med byen når det kommer til øl?

 
Sigmund
beers 7762 º places 279 º 04:21 Tue 7/23/2013

Handlet kvoten min her: http://www.ratebeer.com/p/stockmann-supermarket-riga/8352/ . Sikret meg flere latviske ticks, men ikke noe spennende.
Den fulle oversikten over Riga finner du her: http://www.ratebeer.com/Places/Country/Cities/riga/115.htm

 
Cunningham
beers 8177 º places 868 º 06:23 Tue 7/23/2013

Spør Visionthing :-)

 
visionthing
beers 5470 º places 571 º 06:36 Tue 7/23/2013

Var ikke på shopping, bare på gjennomreise (kun håndbagasje). Greit utvalg av lokal makro-øl på Rimi i sentrum, men det så ikke veldig spennende ut. ALEhouse (Craft beer bar & shop) hadde bra utvalg av importert craftbeer, mye fra USA, Skandinavia (Mikkeller, Nøgne Ø etc.), Belgia samt De Molen (som lager "husølet"). Her var det fristende å plukke med seg noe snadder, men med kun håndbagasje var det uaktuelt. Så ikke ut som de hadde noe lokalt mikrobrygg her.

 
larsga
beers 7608 º places 235 º 14:07 Tue 7/23/2013

Jeg la inn Alus Stacija. Pass på å gå innom der. Du kan drikke ølene der, eller få dem tappet på PET-flasker. Mye mer interessante ting der enn på Stockmann.

ALEhouse skal være det store nå, men jeg gikk ikke innom der. Foretrakk å holde meg til latviske ting. Folkklubs ala Pagrabs likte jeg godt. Gauja vil jeg også anbefale varmt.

Riga er ellers ikke all verden når det gjelder øl, men de har en god del forskjellig, og noe av det er ganske interessant og kan minne om litauisk gårdsøl.

Pass på å prøve Madonas hvis du ser den. Folkklubs burde ha den.

 
KnutAlbert
beers 6760 º places 336 º 05:12 Wed 7/24/2013

Noe øl å kjøpe med fra souvernirbutikken på flyplassen også.

 
HoppyBudgie
beers 833 º places 45 º 05:44 Mon 7/29/2013

Tenkte jeg bare skulle gi en tilbakemeldig på denne nå. Er her nede nå og som sagt er man ute etter noen Latviske ticks så er vel Stockman og Rimi i gamlebyen det beste alternativet.

Men hadde en veldig trivelig prat med eieren av Alehouse. Fikk inntrykk at det var god mat der og. Han hadde mye USA som Jolly Pumpkin, Alesmith hadde han mye av, Mikkeller (særlig mye av Brettølene, sikret meg en Nelson Sauvignon) en del hoppin frog, Rouge og mye annet snop. Så ut som han var stor fan av Nøgne også :) Ellers var beer geek vanilla shake og brunch weasel av de nye og en del trappister. Utvalget lå rundt 200 flasker men det var et håndplukket utvalg av bra øl ihvertfall. Anbefales på det sterkeste hvis man har fått med seg det meste av de Latviske ticksene. Skal bort og gjøre et storkjøp på torsdag og gi han et par trades fra Lervig. Han hadde også noen egne øl brygget på deMolen i tillegg til 8 tapper og et par cask som var tomme når jeg var innom.

Ellers tenkte jeg skulle stikke nedom brevinga der Alehouse tidligere lå. Ryktene sier de satser kun på turister og ikke på øl så eierene skilte lag og ene parten startet Alehouse isteden. Men ser de har en 12 til 14 tapper med øl fra Riga jeg ikke har sett så mange andre steder så skal gi det en sjangs.

Ellers fikk jeg vite at et bryggeri kalt labietis er visst det nye up and cominng bryggeriet. www.labietis.lv men de har ingenting ferdig enda :(

 
Snegurochka
beers 395 º 15:37 Fri 8/2/2013

Jeg ser at Stockman, Rimi og Alehouse er nevnt. Alehouse ligger en fin spasertur fra gamlebyen. Dersom du holder til i gamlebyen, noe de fleste turistene gjør, så kan både baren og flaskebutikken "S.Brevinga Alus un viskija salons" i Tirgonu iela 4 anbefales. I baren hadde de Madonas på tap i julen. De hadde også Saldalus på tap (kun 4 ratinger av det lyse ølet ligger inne pr. nå og 2 av det mørke: visstnok et nytt bryggeri). Det finnes også en liknende butikk i Bergs Bazar, du kan stikke innom på vei til Alehouse. Mannen som eier/står i butikken i Bergs Basar gav adressen og forklarte veien til et ølbryggeri som ligger en liten trikketur ut av byen, dessverre var vi der i julen, så vi rakk ikke å besøke bryggeriet. (billett kan kjøpes i alle kiosker)
Stedet jeg ser at ingen andre har anbefalt er Alus Arsenals og det stedet anbefaler jeg varmt. Det ligger for øvrig i gamlebyen. Kjempebra service og deilig latvisk mat, i tillegg har de eget Arsenals øl og også endel andre latviske øl på tap. Adressen er Pils Laukums (pils betyr plass:-)), men inngangen ligger i Arsenala iela, som er mer et smau enn en gate, så finner du gaten/smauet, så finner du inngangen. Hjemmeside: http://www.alus-arsenals.lv/rus/ep5/
Dessuten Alus Tirgus i Rozu prospekts 46 (ikke besøkt selv enda) og så er det i følge mitt reisefølge, som kan bli litt lei av østisspråk, østismat og østisfolk, alltid hyggelig å gå på Queens som ligger i Kalku iela 2 og se sport/drikke øl og snakke med expats:-) Det har etterhvert blitt noen turer innom og til Riga, så om det er noe mer du lurer på bare spør.