overall
8
3
style
Brewed by Erdinger Weissbräu
Style: German Hefeweizen
Erding, Germany
Serve in Weizen

bottled
available

on tap
available

Broad Distribution

Add Distribution Data
RATINGS: 306   WEIGHTED AVG: 2.4/5   EST. CALORIES: 141   ABV: 4.7%
COMMERCIAL DESCRIPTION
Erdinger Champ is the ideal lifestyle wheat beer: it’s brewed in such a way that it can be drunk straight from the bottle, but without compromising Erdinger’s legendary flavor and high quality standards. The 0.33-liter longneck bottle with its unique opening mechanism emphasizes the lifestyle character of the new beer. In addition to its twist-open cap, the innovative bottle also features an integrated opener on the bottom for extra convenience. Simply place one Erdinger Champ on top of another to twist open the bottom bottle. As you can see, it’s always best to order two bottles and enjoy Erdinger Champ in company! With its fine yeast, Erdinger Champ has the character of a classic Bavarian wheat beer. The yeast gives the beer is natural, slightly cloudy appearance. Erdinger Champ - pure wheat beer enjoyment straight from the bottle.

Tick this beer for your profile
 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


2.3
Travlr (24755) - Charlotte, North Carolina, USA - FEB 10, 2016
Bottle. Hazy golden yellow color, white head. Aroma of grain and raw bread. Taste is grainy, yeasty. Plain.

1.5
nephirem (540) - CROATIA - FEB 3, 2016
Pours a pale yellow color with a medium, short lasting white head. Smell is very weak and undefined - that alone is enough to set off my alarms. Taste follows the smell. Very weak, very bland, incredibly empty. It feels like watered down lager. Only in the aftertaste there’s a hint of something that should resemble a wheat beer. Well, at least the label looks.... kinda nice? Maybe. Hm. Unfortunately, I don’t drink labels. They should’ve named this Erdinger Fail. Avoid.

2.2
FireGlider (590) - Zagreb, CROATIA - JAN 15, 2016
Cloudy yellow color with small white head. Sweet taste. This is not beer. It feels like extra watered apple cider.

2.1
Hrc_Cro (531) - Zagreb, CROATIA - JAN 15, 2016
0.33l bottle. Cloudy yellow color with small white head. Aroma of banana, sugar and water. Taste is sweet. So watery it is barely a beer.

3.3
DraganC (39) - SLOVENIA - NOV 3, 2015
Very mediocre wheat beer, not really bad but nothing special. It does not hav a distinctive wheat taste.

1.8
DrNosha (2343) - Württemberg, Germany, GERMANY - OCT 26, 2015
Weizenbier zum aus der Flasche trinken. Flacher Geschmack. Hefe und etwas Banane. Braucht kein Mensch!

2
rozsoma (1021) - Gyõr, HUNGARY - OCT 25, 2015
Hát hogy is mondjam. Ezt a sört még arra a győzelemre tartogattam, amikor még Nadal-Federer rangadókat játszottunk a Bélával a marcalvárosi víztorony tövében azon a csúszos és műanyag pályán, ahol aztán a gyerek kiütötte saját maga alól a térdét... Na de mindegy is..., nem ez a lényeg. Hanem hogy miután megpattintottam, azt kívántam, bárcsak ne én nyertem volna azt a meccset. Pedig még emléxem mennyire izgatottan vártam, hogy csak úgy sörnyitó nélkül lecsavarjam a kupakját (akkoriban nem lehetett ám ilyesfajta söröket beszerezni így európa keleti végén). Úgy csodálkoztunk, mint amikor a rába moziba mentünk megnézni a space jam-et osztálytesókkal, aztán kiderült, hogy nem is az megy, hanem valami angol beteg c. egészestés unalom. Nagy csalódás volt. Ahogy ez a sör is. Erdingernek igen, de championnak nem nevezném. Nadal se lenne büszke rá az biztos. Ja igen, emléxem pedig még azt is megjátszottuk az üvegre írtak szerint, hogy nem öntöttük ki az egészet, hanem hagytunk egy kicsit az alján, hogy aztán jól felrázzuk, hogy az üveg aljára rakódott élesztőt is kicsalogassuk belőle. Na asszem itt csömörlőttem meg először a söröktől. x Update: egy fenyegető hangvételű jelzés alapján ki kell javítanom magam: Béla nem is kiütötte a térdét, hanem csak úgy kiugrott magától.

4.7
Pecob (2) - - JUL 23, 2015 does not count
excellent wheat beer, very suitable for hot summer days. Light and very drinkable

2.4
Cthulhu (1035) - MARSHALL ISLANDS - JUL 12, 2015
33 cl bottle. I remember that was quite expensive and that champ would stand for champagne.So a Weizen made for you to drink from the bottle? Do you think I am a cave dweller without proper beer glassware? Poor marketing decision and pointless Weizen mockery.

2.1
mauroruellas (792) - GETULINA, BRAZIL - JUN 23, 2015
Cerveja clara,creme e carbonação médios,aroma bem leve de malte,sabor suave bem leve,embora seja refrescante,não consegui distinguir características de uma weiss,talvez uma nova categoria,weiss light talvez?


We Want To Hear From YouJoin us! RateBeer is made by beer enthusiasts for the craft beer community. Your basic membership is free and allows you to read all beer ratings. Click here to create your account... and give your opinion!

Join Us »Page  1  2  3 4 5 » 31
Tick this beer for your profile
 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5