Amager Julebryg 2011

Amager Bryghus
Formerly brewed at Ørbæk Bryggeri
Kastrup, Denmark
6.8% Amber Ale | 68 Ratings | Winter Seasonal |
Danish: Som faste læsere af Amager Julebrygs etiketter vil vide, hedder julemanden da slet ikke Nikolaus men derimod Kurt. Kurt som var gartnerimedhjælper ude på Tømmerupvej. Men Kurt blev skisme fyret i år. ”Efter for 33. år i træk at have haft en eksorbitant fraværskoefficient i det meste af december måned, ser vi os desværre nødsaget til dette træk”, stod der i fyresedlen. Det tog hårdt på Kurt. For Kurt knokler jo netop i december, men det forstod de ikke på Tømmerupvej.
Nu er Kurt blevet lagerforvalter her på Amager Bryghus – eller hipster-domptør, som vi kalder det. Vi fik ham med løntilskud. Han skal prøve at holde styr på alle de der Vesterbrotvillinger og pomadedrenge, som hele tiden kommer rendende i deres fancy sikkerhedssko, og som ikke er til at komme i snak med, fordi de hører Peter Bellis ”Istedgade” i loop på fuldt knald på i-pod’en. Det er sgu’ ikke let siger Kurt, men det går. For under pomaden og de trætte øjne er de alligevel flinke folk, mener Kurt.
En mandag vi mødte ind på bryghuset, havde Kurt søreme brygget sin egen øl. Han må ha’ luret os lidt over skulderen må han. Øllen er mild – akkurat som Kurt. Og så er den stærk – akkurat som Kurt. På Vesterbro siger, de at stærk nu om stunder hedder imperial. Så vi kan forstå, at Kurt har brygget en ”Imperial Mild”. En øl brygget af Kurt Julemand, den skal lige godt være vores juleøl i år, tænkte vi. Og sådan blev det.
Vi synes den er både rund og rar – akkurat som Kurt. Nyd den – og nyd julen. Kurt Julemand siger skål.

Aroma
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Appearance  
1
2
3
4
5
Taste
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Palate
1
2
3
4
5
Overall
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
TOTAL SCORE   
Comments


Beer Rating Assistance


Aroma is one of beer's most complex features. Aroma is propelled by lively CO2 and dampened by pillowy heads - especially nitrogen foam.

Malt
caramel bread hay cereal chocolate coffee nuts toast roasty

Hops
resin floral grass spruce citrus herbs

Yeast/Bacteria
dough barnyard cheese basement aromas leather earthy leaves

Other
alcohol banana bubblegum butterscotch clove cooked vegetables cough drop ginger licorice raisin rotten eggs soy sauce skunky smoke vanilla woody
Appearance is how a beer appeals to the eye and includes notes on color, the liquid's visual texture and the head -- the beer's foam top.

Color
pale golden amber orange red brown black

Liquid
clear hazy cloudy sparkling

Head
rocky frothy minimal white tan brown
Taste is what can be appreciated with the tongue. It's easy to mistake aromas for tastes -- the tongue only senses sweet, bitter, sour, salt and umami.

Sweet
light medium heavy

Bitter
light medium heavy

Sour
light medium heavy

Other
salty umami
The palate includes touch sensations on the lips, tongue, gums and roof of the mouth.

Body
light medium full

Texture
thin oily creamy sticky slick thick

Carbonation
fizzy lively average soft flat

Finish
astringent bitter abrupt long

Click the descriptors above to add them to your comments.