overall
66
43
style
Brewed by Serforrás
Style: India Pale Ale (IPA)
Miskolc, Hungary
Serve in Shaker, Tulip

bottling
unknown

on tap
unknown

distribution
unknown

Add Distribution Data
RATINGS: 25   MEAN: 3.34/5.0   WEIGHTED AVG: 3.29/5   SEASONAL: Special   EST. CALORIES: 150   ABV: 5%
COMMERCIAL DESCRIPTION
You can taste it at Kortyolda, in Miskolc. This is the only IPA made in Hungary.

Tick this beer for your profile
 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


4.3
bartazo (90) - Esztergom, HUNGARY - FEB 26, 2010
A Miskolci Kortyoldában tett látogatásomnak ez volt a kedvenc söre. Ez a szűretlen nedű (mely Magyar-Cseh koprodukcióban készül) komplex íz világgal bír, melyben a maláta mellett a gyümölcsök, ezek közül is leginkább a szőlő ízei dominálnak. A jövőben még biztosan fogunk találkozni.

4
tonycaviar (82) - HUNGARY - JAN 17, 2012
Mindig is volt valami gond a Serforrás IPA-val, de most 2012 január 12-én megtalálta magát és egy nagyszerű sört ittam a Kortyoldában. Átlátszatlan világító narancsszín, tektonikus sárgás hab, az illata távoli komló, az íze sütis, édes, harapnivaló, csodás. Nagyszerű pikáns édesség, és bújkál mögötte valami robbanékony keserűség, ami soha elő nem jön. Még mindig nem az a tipikus amerikai vagy angol ipa, nem igazán citrusos, de már nem is olyan csehesen földes, valami fura köztes lény, de inni nagyon jó.

3.9
armando629 (2456) - Budapest, HUNGARY - FEB 1, 2009
Exciting brew because of the style. We have*nt got any other beer in Hungary like this. Nice hazy pale appearance with a foamy white head. Moderated aroma of resiny hop, some fruits like grape, citruses. The flavor is richer than the aroma. Smooth mouthfeel with fine malt, a little caramel, delicious fruity tastes and a superb resiny hop character. Complex, balanced ale from Serforrás.

3.9
hurut (28) - , HUNGARY - FEB 19, 2010
Really nice brew, had it draught at Pig Pudding Fest, Miskolc. Floral hops everywhere; strong but exciting bitterness, with some light, caramel-toned malt. Bit cloudy, low-to-medium carbonation. As fare as I know, it is brewed with the guidance of head of Pivovarský Dům, Praha.

3.6
Balazs (787) - Den Haag, NETHERLANDS - DEC 29, 2010
On tap at Szimplakert during the pre-New Years beer tasting. Nice golden-honey yellow color with respectable off-white foam that stays. Caramel, yeast, hints of citrus in its aroma. Medium bodied and carbonated. The hoppy bitterness is more present in the aftertaste. A bit different from other IPAs, but not to its disadvantage. Easy to drink, and enjoyable.

3.6
mattphilips (801) - Budapest, HUNGARY - FEB 19, 2011
Cheerz, Budapest. Mikor először kóstoltam, abban a tudatban voltam, hogy a fóti Osterbräu fejlesztése ez a sör, és sikerült felfedeznem valami igazán újat és izgalmasat, de aztán armando kiderítette, mi is a pontos eredete eme nedűnek. Ez persze magán az italon alkotott véleményemen nem változtatott, sőt örültem, hogy sikerült végre megkóstolnom, mert Miskolc bizony messze van...Zavaros, világító narancs színe van, hófehér és kitartó kemény habkoronával. Illata citrusos, aszalt sárgabarackos és szőlős, kevés méz- és virágillattal. Üde és friss! Ízében először beugranak a már említett gyümölcsök, főleg a grapefruit van jelen, majd egy rövid malátás átmenetet követően hirtelen tör ránk a gyümölcsös komló, amely nem túl erőszakos módon, de mégiscsak megjeleníti az IPA jellemző kesernyés ízét. Kicsit nyersnek éreztem, és lenne rajta még mit állítani, hogy meglegyen a kellő balansz, de mégis egy nagyon jó kis ital ez, könnyen csúszik, finom és üdítő. Ha zárás, vagy egyéb okok miatt megy tovább az ember még az éjszakába, el is megy a kedve, mert tudja, hogy a helyek 99,9%-ban, ennél csak rosszabb söröket tud inni, és elgondolkozik, hogy miért is van ez így...

3.6
lord_totenkopf (314) - Budapest, HUNGARY - AUG 18, 2012
Orange-yellowish body with white head. Aroma of fruits (orange, apricot, peach, apple, citruses) and wild flowers and hops, of course. Taste is a bit more malty than other IPA’s (closer to the homebrewed pils) but hoppy, citrus-like and OK, all in all.

3.5
inbirraveritas (1562) - Budapest, HUNGARY - FEB 23, 2011
Draught at „Cheers Drink Bar”, Bp. Cloudy orange pour with a creamy white head on its top. Sweet-citric smell of orange peel. Starts medium sharp with a slick mouthfeel followed by a sweet aroma with biscuits, herbals and citrus escorted by a flavour of orange peel. The finish is dominated by a robust herbal bitterness completed by citric and moderate alcoholy warming influences, which drain the palate and remains at last in a fruity-spicy aftertaste. Nice, enjoyable stuff from Miskolc, which I was glad to taste at last.

3.5
kapusil (1412) - Budapest, HUNGARY - SEP 15, 2012
On tap @ F?zdefeszt 4. Orange body, light beige head. Aroma of honey, caramel and lots of herbs. Taste is like honey with herbs. Nice bitterness.A little bit weak bodied but still a fine beer.

3.5
heavy (2817) - Split, CROATIA - AUG 20, 2013
04/08 On tap @Eleszto, Budapest. 5% ABV. It poured clear golden body with bigger head. Fine IPA aroma, orange, some toast and caramel malts. Lightly bitter flavor, at beginning more fruity (tropical fruits, peach), then it builds on the bitterness towards its papery and herbal finish. Medium bodied brew, a decent, although not the most typical IPA.


We Want To Hear From YouJoin us! RateBeer is made by beer enthusiasts for the craft beer community. Your basic membership is free and allows you to read all beer ratings. Click here to create your account... and give your opinion!

Join Us »Page    1  2 3
Tick this beer for your profile
 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5