overall
66
43
style
Brewed by Serforrás
Style: India Pale Ale (IPA)
Miskolc, Hungary
Serve in Shaker, Tulip

bottling
unknown

on tap
unknown

distribution
unknown

Add Distribution Data
RATINGS: 25   MEAN: 3.34/5.0   WEIGHTED AVG: 3.29/5   SEASONAL: Special   EST. CALORIES: 150   ABV: 5%
COMMERCIAL DESCRIPTION
You can taste it at Kortyolda, in Miskolc. This is the only IPA made in Hungary.

A tick is a star rating
 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


4.3
bartazo (275) - Esztergom, HUNGARY - FEB 26, 2010
A Miskolci Kortyoldában tett látogatásomnak ez volt a kedvenc söre. Ez a szűretlen nedű (mely Magyar-Cseh koprodukcióban készül) komplex íz világgal bír, melyben a maláta mellett a gyümölcsök, ezek közül is leginkább a szőlő ízei dominálnak. A jövőben még biztosan fogunk találkozni.

4
tonycaviar (82) - HUNGARY - JAN 17, 2012
Mindig is volt valami gond a Serforrás IPA-val, de most 2012 január 12-én megtalálta magát és egy nagyszerű sört ittam a Kortyoldában. Átlátszatlan világító narancsszín, tektonikus sárgás hab, az illata távoli komló, az íze sütis, édes, harapnivaló, csodás. Nagyszerű pikáns édesség, és bújkál mögötte valami robbanékony keserűség, ami soha elő nem jön. Még mindig nem az a tipikus amerikai vagy angol ipa, nem igazán citrusos, de már nem is olyan csehesen földes, valami fura köztes lény, de inni nagyon jó.

3.9
armando629 (2456) - Budapest, HUNGARY - FEB 1, 2009
Exciting brew because of the style. We have*nt got any other beer in Hungary like this. Nice hazy pale appearance with a foamy white head. Moderated aroma of resiny hop, some fruits like grape, citruses. The flavor is richer than the aroma. Smooth mouthfeel with fine malt, a little caramel, delicious fruity tastes and a superb resiny hop character. Complex, balanced ale from Serforrás.

3.9
hurut (28) - , HUNGARY - FEB 19, 2010
Really nice brew, had it draught at Pig Pudding Fest, Miskolc. Floral hops everywhere; strong but exciting bitterness, with some light, caramel-toned malt. Bit cloudy, low-to-medium carbonation. As fare as I know, it is brewed with the guidance of head of Pivovarský Dům, Praha.

3.6
mattphilips (801) - Budapest, HUNGARY - FEB 19, 2011
Cheerz, Budapest. Mikor először kóstoltam, abban a tudatban voltam, hogy a fóti Osterbräu fejlesztése ez a sör, és sikerült felfedeznem valami igazán újat és izgalmasat, de aztán armando kiderítette, mi is a pontos eredete eme nedűnek. Ez persze magán az italon alkotott véleményemen nem változtatott, sőt örültem, hogy sikerült végre megkóstolnom, mert Miskolc bizony messze van...Zavaros, világító narancs színe van, hófehér és kitartó kemény habkoronával. Illata citrusos, aszalt sárgabarackos és szőlős, kevés méz- és virágillattal. Üde és friss! Ízében először beugranak a már említett gyümölcsök, főleg a grapefruit van jelen, majd egy rövid malátás átmenetet követően hirtelen tör ránk a gyümölcsös komló, amely nem túl erőszakos módon, de mégiscsak megjeleníti az IPA jellemző kesernyés ízét. Kicsit nyersnek éreztem, és lenne rajta még mit állítani, hogy meglegyen a kellő balansz, de mégis egy nagyon jó kis ital ez, könnyen csúszik, finom és üdítő. Ha zárás, vagy egyéb okok miatt megy tovább az ember még az éjszakába, el is megy a kedve, mert tudja, hogy a helyek 99,9%-ban, ennél csak rosszabb söröket tud inni, és elgondolkozik, hogy miért is van ez így...


We Want To Hear From YouJoin us! RateBeer is made by beer enthusiasts for the craft beer community. Your basic membership is free and allows you to read all beer ratings. Click here to create your account... and give your opinion!

Join Us »Page    1  2 3
A tick is a star rating
 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5