Also known as Slottskällans Uppsala
Commercial description
EKO-Lager är ett opastöriserat filtrerat lageröl. Till detta helmaltsöl har vi valt att tillsätta relativt stora humlegivor för att skapa en frisk och lockande smakrikedom. Efter huvudjäsningen har det genomgått en lång och kall lagring, vilket skänt det den klassiska lagerkaraktären. I smakprofilen kan märkas toner av knäckebröd, nötter, citrus och spannmål, kombinerat med en lätt och ren beska. Humlen skänker ölet en lätt kryddig karaktär och tillsammans med den fylliga maltigheten blir resultatet ett välbalanserat och smakrikt ekologiskt lageröl.

Klassifikation: Lageröl Ekologiskt

Användning: EKO-Lager är en utmärkt törstsläckare och som alla ljusa lageröl passar den till mat. Det faktum att maltsmaken är så framträdande gör EKO-Lager lätt att kombinera med all smakrik mat. Det passar till exempel bra till sill och potatis och andra fröjder som hör såväl sommaren som julbordet till.

Innehåll: Ekologisk pilsnermalt och tre sorters humle; Celeia, Hersbrucker och Northen brewer.

Alkoholhalt: 4,5 %
Proceed to the aliased beer...

Slottskällans Uppsala

The brewer markets this same or near-same product by more than one names. This can be the result of a brewer distributing this beer under different names in different countries, or the brewer simply changing the name, but not the recipe at different points in time.