1e Lentebier Festival

Details

Het eerste Noordelijk Lentebierenfestival zal plaatsvinden op 9 maar 2013. Er zullen op deze editie tien ambachtelijke Nederlandse brouwerijen tussen de 30 á 40 lentebieren presenteren. De bieren zullen onder andere van de types lentebok, IPA, blond en Weizen zijn.

Op het festival zal geen pils aanwezig zijn. Het festival is speciaal gericht op het kennismaken met de grote variatie in bieren en hiervan te genieten. De bedoeling is om het festival jaarlijks te maken.

In de toegangsprijs is een bedrag opgenomen voor statiegeld van het PINT-festivalglas. De bieren worden uitsluitend getapt of geschonken in deze glazen. Ook ontvangen de bezoekers van het festival bij de kassa van het festival een boekwerkje met bieren- en brouwersinformatie en vaak gaat men eerst kijken welke bieren er zijn om vervolgens de keuze en volgorde te bepalen.

PINT -regio Noord heeft de drie Noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe onder haar hoede. Drenthe heeft al veel ervaring met het organiseren van bierfestivals. Zo organiseert zij op 3 november 2012 het “4e Noordelijk SpeciaalBierfestival’ in Groningen en op 16 december 2012 het “3e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival” in Hoogeveen.

Het is de bedoeling van PINT –regio Noord om op korte termijn ook in Leeuwarden te starten met het organiseren van bierproefavonden.

No contact information providedDiscussion

No comments added yet

299 characters max

Are you attending?

Going

Attendees