Proeverij met Zware Jongens

Details

Ook in maart is er weer een kans om kennis te maken met speciaalbieren met uitleg van bierambassadeur Henk Wesselink. Daarvoor kun je aanschuiven bij de bierproeverij met als thema ‘Zware Jongens’, bij de Heidebrouwerij. Alle bieren die tijdens deze proeverij geschonken worden bevatten vrij veel alcohol. De smaken zijn erg verschillend.

Gerrit Hammink (eigenaar Veluwse Heidebrouwerij) en Henk Wesselink (Bierevents) organiseren de proeverij die ze de naam ‘zware jongens’ meegaven. Is deze proeverij dan alleen geschikt voor zware jongens? Wesselink lacht:‘Nee, helemaal niet. Ook dames zijn meer dan welkom. Want in de praktijk blijkt dat de meeste mensen zware speciaalbieren lekker vinden, en dat staat er los van of ze man of vrouw zijn’. De proeverij is voor iedereen een leuke en smaakvolle activiteit. Ze is prima geschikt als eerste kennismaking met speciaalbieren, maar ook voor de gevorderde bierproevers valt er genoeg te ontdekken.

Champagnebier
Met deze proeverij wil Wesselink laten zien dat er in de categorie zware bieren meer bestaat dan alleen Duvel of Westmalle. Hij zet op de avond een reeks bieren neer die een bierdrinker zelf niet gemakkelijk in huis haalt. Zo wordt een champagnebier geserveerd, een bier dat altijd enthousiast ontvangen wordt. De overige bieren wil Wesselink nog niet verklappen: ‘Ik vind het veel te leuk om deelnemers te verrassen met de bieren die ze te proeven krijgen’.

Vol en zoet
De zware jongens bevatten allemaal vrij veel alcohol (van 7,5% tot 15 %). Maar daar stopt de overeenkomst ongeveer direct. Want de verschillen in kleur, geur en smaak zijn groot: van aangenaam fris en zacht, vol en zoet tot port-achtig en complex. Ook in afkomst is er een grote variëteit: bieren uit Nederland en België, van zowel kleine als grote brouwerijen, zowel klassiekers als eenmalige brouwsels.

Aanmelding
De bierproeverij is op vrijdagavond 22 maart in de Veluwse Heidebrouwerij. Voorafgaand aan de proeverij kunnen deelnemers om 19.30 uur een kijkje nemen in de brouwerij. Brouwmeester Gerrit Hammink geeft hier een korte rondleiding. Daarna worden vanaf 20.00 in het proeflokaal ‘zware jongens’ geschonken en start de proeverij, die verzorgd wordt door Bierevents.
Kosten zijn 17,50 euro per persoon, met of zonder rondleiding. Er is plaats voor 40 gasten.

Cost: €17,50
http://www.veluwseheidebrouwerij.nl/

No contact information providedDiscussion

No comments added yet

299 characters max

Are you attending?

Going

Attendees