Årets nye danske øl - hvad synes du?

Reads 19293 • Replies 184 • Started Monday, January 9, 2012 12:11:41 PM CT

Thread Frozen
 
jesperhammer
beers 4826 º places 97 º 12:43 Fri 2/10/2012

Originally posted by jesperhammer
Hmm!
Jeg var væk et par timer og så blev diskussionen lige pludseligt seriøs.
Tak for nogle rigtigt gode indlæg.
Jeg er sgu selv splittet.
Hvor f... skal jeg nu gå hen med mit skæg og ølkrusslips?

Jeg er stadig ked af, at det af og til er dem mod os.
Jeg startede sgu selv som en supermarkedsøldrikker (årh man kunne få Brøckhouse, Haandbryggeriet, Nils Oscar og Nøgne Ø i Superbrugsen en gang).
Nu er jeg blevet en meget dygtigere øldrikker og kan tåle noget, der er meget mere hipster...


Hvem f... citerer sig selv?
Når jeg tænker på hvad man kunne hive ned fra hylderne i supermarkedet en gang, så ved jeg ikke om det er DØE, supermarkederne eller os som forbrugere, der er skurken.
I de supermarkeder, jeg oftest besøger, skrumper hylderne med god øl. Hvem kan ændre på det?

 
Jeppe
beers 2631 º places 84 º 23:42 Fri 2/10/2012

Originally posted by yespr
Til DØEs retfærdighed skal jo nævnes at i 2011 fik Ølkonsortiet Den regionale Ølpris. I 2010 fik Ølbutikken den (prisen hænger på toilettet hvis nogen ikke umiddelbart kan finde den). Mikkeller er tre gange blevet kåret som Årets Bryggeri – i øvrigt til irritation for alle dem med eget brygværk. Læg dertil Fanøs pris. Ret skal være ret - DØE hylder også det kreative og fremadskuende i den danske ølverden.


Jovist, men ærlig talt, så giver jeg INTET for den pris. Den bliver uddelt til steder/personer i mangel på bedre. Hvor mange uddeles der om året? Gange hvor mange år? Man skal snart lede længe efter steder/personer i den danske ølverden, som fortjener en pris, og som ikke allerede har fået den. Alene det at man sidste år uddelte den til en maler, hvis malerier bruges på etiketter siger vist alt. Så er man ved at løbe tør for ideer....

Og at Ølbutikken først fik den efter fem år, og at der faktisk ved uddelingen blev sagt at de vist havde "glemt" at give os den tidligere, fortæller jo også hvad de pris er værd. Nå ja, Mikkeller har forresten aldrig fået den, så en maler hvis malerier bruges på etiketter har gjort mere for øl i Danmark, I dont think so.

Så Jesper, for mig at se viser den pris præcis det modsatte af din pointe, nemlig at DØE er løbet tør for nogen form for fornyelse.

 
Jeppe
beers 2631 º places 84 º 23:51 Fri 2/10/2012

Jeg vil gentage mig selv: For mig drejer det her sig IKKE om dem mod os som så mange ytrer i deres indlæg. Det drejer sig om at vi har en forening, der på papiret eksisterer til fremme af øl i Danmark, men som ikke gør det. Efter min mening mere det modsatte.

Jeg klantrer IKKE lokalafdelingerne, de gør det sikkert fint, og "omdanner" nogle mennesker til at drikker andet end Carlsberg eller Harboe. Det skal der være plads til og folk skal have lov at hygge sig, jeg mener størstedelen af de slags medlemmer havde nok været medlemmer af en modeljernbaneklub eller frimærkeklub hvis de ikke havde haft DØE, og så er det da fint de bruger tid på at drikke øl i stedet.

Det jeg kritiserer er toppen af DØE og dem der selv mener de leder en forening, der gør en masse, men for mig at se ikke gør noget som helst, men rent faktisk på flere punkter bremser udviklingen, bl.a. ved hele tiden at kritisere folk som mig selv. Jeg ved godt det ikke er pænt at sige i Danmark og at vi skal lave efter den gode game Jantelov og alt det der, men jeg synes faktisk jeg har gjort rigtig meget, og det er der også mange andre der har, hvorfor fanden ska vi så kritiseres for det vi gør. Kald mig selvglad - det er jeg blevet kaldt før - men havde Ølbutikke og Drikkeriget ikke eksisteret havde det sgu ikke værelige så sjovt at drikke øl i Danmark.

Og når man nu r så skide selvglad som jeg er, så kan jeg sagtens tage kritik også, så kom med den hvis I er uenige!

Jeppe

 
jesperhammer
beers 4826 º places 97 º 23:56 Fri 2/10/2012

Cool, Jeppe.
Det er sgu meget mere interessant at diskutere end at skulle skændes om, hvorvidt Jacobsen laver god øl.

 
jesperhammer
beers 4826 º places 97 º 00:06 Sat 2/11/2012

Jeg tror bare, at du undervurderer folks opfattelse af, hvem der har sørget for udviklingen i DK. Jeg tror, at alle ved, at det primært er bryggerne, der har sat Danmark på landkortet og har sørget for at vi kan drikke god øl herhjemme.
Der er nok ikke mange der tænker: "Nøj, den Blackhorn var god - godt vi har DØE"!

Var i Rom i efteråret og fik gratis øl fordi jeg bar en Mikkeller T-shirt på bar. Havde nok måtte betale selv, hvis jeg havde haft en DØE T-shirt...?

Mht. priser, så gider jeg ikke diskutere, hvem der bør have hvad. Jeg kan give mit bud og det er rigtigt interessant at høre andres, men vi kan jo aldrig diskutere os til enighed. Det giver egentlig heller ikke rigtigt nogen mening at blive enige.

 
Skinnyviking
beers 9644 º places 252 º 02:34 Sat 2/11/2012

Normalt blander jeg mig ikke i denne dehat. Overlader den trygt til mere komptente folk som Papsø og Scheffel.

En tnkelt ting triggede mig. Vor gode ven på Fanø Bryghus opgfordrede "The local head of DØE" til en dyst med Jeppe. Den omtalte person er jo nok mig. Som arbejdsløs har jeg beklageligvis ikke råd til deltagelse i Copenhagen Beer Celebration.

Snakker altid gerne med Jeppe, hvis han har tid, synes han er en fin fyr, omend han på det sidste har lydt som en sur gammel mand. Han er vel ca. 30 år yngre end mig. Imidlertid er jeg ham (og vi andre i Københavnsområdet) ham megen tak skyldig for at have skaffet store mængder af godt øl til København.

Tak også til Jeppe for at rejse denne debat, som jeg bestemt synes er relevant. Ville ønske at han og andre kritikere af DØE havde rejste deres kritik direkte til DØE og ikke blot her. Som ikke-medlem kan dette være vanskeligt. Kan ikke erindre - måske i mangel af viden - at eksempelvis Jeppe eller for den sags skyld Mikkel f.eks. i forbindelse med en generalforsamling i DØE er gået på talerstolen og har sagt de høje herrer mildt / groft imod. Eller for den sags skyld nogen af de andre der her er ja-sigere til Jeppe.

Jeppe har en god pointe. Der er for mange rygklappere i DØE. Frem med kritikken. Som en anden debattør nævner, ser jeg ligeledes gerne, at Ratebeerians der også er medlem af DØE, og som er kritiske overfor DØE, f.eks. rejser deres kritik på generalforsamlingen.

Til dem der ikke måtte vide det, er lille mig en ydmyg lokalformand i København.

 
Christian
beers 13759 º places 254 º 03:30 Sat 2/11/2012

Originally posted by Skinnyviking
En tnkelt ting triggede mig. Vor gode ven på Fanø Bryghus opgfordrede "The local head of DØE" til en dyst med Jeppe. Den omtalte person er jo nok mig.


Husk at der er en verden på den anden side af Valby Bakke! Jeg tror Ryan talte om Esbjerg i den kommende weekend :)
Hvor der i øvrigt sikkert kommer adskillige lokalformænd forbi i løbet af weekenden. Jeg tror nu bare vi vælger at snakke om Fanøs øl og ikke om Jacobsens (apropos Valby Bakke)

 
FrumptyDumpty
04:10 Sat 2/11/2012

Yes I was speaking about Esbjerg as that is where our event is. I was also speaking tongue in cheek as I think Jeppe is a wimp and would never be able to throw a punch.

 
Jeppe
beers 2631 º places 84 º 06:30 Sat 2/11/2012

Originally posted by FrumptyDumpty
Yes I was speaking about Esbjerg as that is where our event is. I was also speaking tongue in cheek as I think Jeppe is a wimp and would never be able to throw a punch.


at you I will and have earlier, but for some reason my punches always bounces of from a big blurry mass in the center of you. sounds like that mass is not as blurry no more, so i'll try another round next weekend.

 
Christian
beers 13759 º places 254 º 11:01 Sun 2/12/2012

Originally posted by jepsen
Og endelig, om I vil det eller ej, de sidste tre års vindere af konkurrencen Årets Ølnyhed. Ingredienserne caribisk rom, chili samt blæretang og snus må vel også siges af være udtryk for kreativitet.

Suk, ja. Lige så meget som Reinheitsgebot er en spændetrøje for tyske bryggerier, lige så meget ville danske bryggerier have godt af at blive tugtet med den. Vi kan få øl brygget på alle mulige eksotiske ingredienser, men først i 2011 får vi et hæderligt bud på en klassisk tysk rauchbier...

Originally posted by jepsen
Men samtidig skal du huske, at den eneste form for mangel af kvalitet, som du objektivt kan kritisere er forekomsten af tekniske fejl. Og det kræver sin mand at stille sig op overfor en brygger og sige, at denne øl har tekniske fejl.


For nogle af de mere problematiske danske lokalbryggeriers vedkommende har det ikke ligefrem krævet en øldommer. De fleste kan smage at det er forkert når pilsneren smager af eddike og brown alen af råddent mosevand. I de tilfælde har DØE aldrig valgt at hænge bryggerierne ud offentligt, og det kan jeg heller ikke se skulle have været vejen frem. Der har måske været en begejstret artikel når nye bryggerier er åbnet, men på længere sigt har vi fremhævet de bryggerier der holder kvaliteten