Bryggeriprat på Rekord: «Jens & Terje»

Details

Det er litt av en begivenhet for ølbyen Drammen når byens 180 år gamle tradisjonsbryggeri Aass og en av spydspissene innen den moderne norske håndverksbryggingen, Haandbryggeriet, endelig møtes på samme fat.

Dette må selvsagt markeres, og Rekord Bar er stolte av å kunne invitere til lanseringen av samarbeidsbrygget «Jens & Terje».

Ølet er brygget av Haandbryggeriets Jens Maudal og Terje Aass, pensjonert Aass-direktør. Bryggingen foregikk i sistnevntes nye mikrobryggeri «Bryggerhuset», som er installert i bygningen som tidligere huset det gamle Sentralbadet på Grev Wedels plass på Bragernes.

Dette blir første gangen publikum får anledning til å smake på dette ølet – et ufiltrert og upasteurisert pilsnerøl brygget med tyske og amerikanske humletyper.

Det er to sterke ølpersonligheter og entusiaster som møtes i dette brygget. Det slo oss at det i sakens anledning passet godt å tjuvlåne det populære «Rockprat på Rekord»-konseptet for en skikkelig bryggeriprat: et lettbeint dypdykk i Drammens nyere ølhistorie generelt og om humletyper, bryggeteknikker, typeriktighet og inspirasjonskilder for «Jens & Terje» spesielt.

Akkurat som på «Rockprat på Rekord» vil samtalen ledes av Dagbladets mangeårige musikkanmelder og kulturkommentator Sven Ove Bakke, som for tiden jobber med et bokprosjekt om ølets plass i norsk historie (planlagt utgitt på Forlaget Press i 2016). Han er også medforfatter av «Norske klassikere - bøker, filmer, musikk, radio og tv fra 1945 til i dag» (2012).

https://www.facebook.com/events/823671497715135/


900 00 000



Discussion

No comments added yet

299 characters max

Are you attending?

Going

Attendees

No attendees at this time