Utrechtse Bierbrouwers Festival

Details

Ooit telde de provincie Utrecht tientallen brouwerijen, die verschillende biertypen brouwden. De steden Amersfoort en Utrecht spanden de kroon. Hier stonden ook de laatste twee bierbrouwerijen van de provincie: De Krans in Utrecht (gesloten in 1930) en de Phoenix in Amersfoort (gesloten in 1970). Van een rijk bieraanbod was toen overigens al geen sprake meer, de productie bestond vrijwel geheel uit lager en pilsener bieren.

Met de sluiting van Phoenix kwam een einde aan een meer dan duizendjarige brouwtraditie in de provincie Utrecht. Het bierloze intermezzo duurde twintig jaar. In 1989/1990 kregen Amersfoort en Utrecht met De Drie Ringen en de Utrechtse Stoombierbrouwerij weer een echte brouwerij binnen hun grenzen. Inmiddels telt de provincie Utrecht elf ambachtelijke bierbrouwerijen, met een rijk palet aan ’eerlijke’ bieren.

Deze elf brouwerijen presenteren zich op het 2e Utrechtse Bierbrouwers Festival: een hommage aan de herwaardering van onze rijke biercultuur.

Toegang en bier proeven

De toegang tot het terrein is vrij. Bier proeven kan alleen met een speciaal proefglas (20 cl) tegen inlevering van een muntje. Glas en muntjes zijn verkrijgbaar aan de uitgiftebalie.

Het proefglas kost 4 Euro. Dit proefglas houdt u de hele middag bij u. Als u na afloop uw glas inlevert, dan krijgt u 2 Euro retour. Op het terrein staan spoelbakken om uw glas te spoelen.

De muntjes kosten 2 Euro per stuk.

Koffie, fris, koeken e.d. zijn verkrijgbaar in de molen.

Locatie

Molenerf De Ster ligt op ca. vijf minuten lopen vanaf Utrecht Centraal, uitgang Jaarbeurszijde.

Na de uitgang stationsplein schuin rechts oversteken, rechts aanhouden en via zebrapad brede weg met tramsporen (Westplein) oversteken. Links aan de overzijde van het water ziet u de molen staan.

Zie ook: www.houtzaagmolen-de-ster.nl.

Vervoer

Kom niet met de auto! Parkeren is een groot probleem en bovendien heel duur. De fietsenstalling bij de molen is niet berekend op grote aantallen. Fietsen kunnen eventueel in de bewaakte stalling van het station worden gestald (ingang Sijpestijnkade). Komt u toch per auto, parkeer die dan op het parkeerterrein van de Jaarbeurs (10 minuten lopen).

Tijden

Het bierfestival duurt van 12.00-17.00 uur. Het terrein is toegankelijk van 11.00-18.00 uur.

’Meeneem-bier’

Bij sommige brouwerijen zal de mogelijkheid bestaan om wat flesjes aan te kopen om mee te nemen naar huis. Dit kan echter alleen tussen 16.00 en 17.00 uur. Het is niet toegestaan deze bieren op het terrein te drinken.

http://www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl/

Contact

HBC
[email protected]Discussion

No comments added yet

299 characters max